Yoga, girls only

Yoga is relaxen, yoga is ontspannen, een verslaving die goed voor je is. Yoga is niet moeilijk, je hoeft niet lenig te zijn. Alles wat je nodig hebt, is jezelf. Een paar minuten geconcentreerd en aandachtig zitten, maakt een wereld van verschil voor hoe jij je voelt. Yoga is quality time, een uurtje voor jezelf.

Een les is opgebouwd uit rustige houdingen (yin) aan het begin, gevolgd door wat actievere houdingen (yang) in het midden van de les. We sluiten vervolgens rustig af waarbij je mag liggen met je ogen dicht. Niet in slaap vallen hoor!

Het is fijn als je gemakkelijk zittende (gym/dans) kleding draagt. In de les werken we op matjes. Die zijn natuurlijk gewoon aanwezig.

 

Wat vinden leerlingen ervan?

 • Yoga geeft mij een rustig gevoel. In dit lesuur neem ik de tijd mijn rust te pakken. Ik kan mij goed concentreren maar sommige dingen zijn ook grappig.
 • Als ik naar de kaars kijk kan ik mijn gevoelens aanpassen. Bijvoorbeeld: als het vuur (de vlam) druk is, heb ik meerdere gevoelens. En als het stil is voel ik me veilig, rustig en het kalmeert mij.
 • Yoga laat mij op een andere manier denken.
 • In het begin vond ik het heel spannend en raar, want ik vond het best wel ongemakkelijk om dingen met mijn blote voeten te doen. Ik draag best vaak sokken.
 • Sommige bewegingen gebruik ik zelf ook, als ik iets van mijn lichaam stijf vindt aanvoelen. Het is voor mij ook heel rustgevend. Ik vind het ook heel fijn dat als we veel stretches hebben gedaan, daarna mogen gaan liggen. Yoga heeft mij ook veel minder stress gegeven. Soms kom ik van school en doe ik een paar yoga bewegingen om tot rust te komen.
 • Sommige dingen waren iets wat moeilijk maar voor de rest was het wel makkelijk en leuk. Toen we mochten liggen met de ogen dicht viel ik soms bijna in slaap. Heel rustgevend. Sommige dingen waren ook grappig dus moest ik lachen.
 • Het is vol energie. Je doet elk moment wel iets waardoor het leuk blijft. En ook was het grappig, zeker als ik weer mijn balans verloor.
 • Rust, spierpijn, relaxed, veel energie en concentratie.
 • Het is best rustig en vraagt veel concentratie. Het is best relaxed. Na de yogales heb ik heel, heel veel energie! En een paar dagen erna heb ik dan spierpijn.
 • Ik vind yoga heel rustgevend. We doen heel veel leuke dingen en leuke oefeningen. Het is ook heel erg gezellig want we zijn alleen maar met meiden en dat is fijn. Als ik yoga heb gedaan voel ik mij heel relaxed. En ik voel het ook een beetje in mijn lichaam.
 • Als ik thuiskom heb ik het altijd over yoga met mijn moeder en vertel ik dat ik het heel erg grappig heb gevonden en ik vertel alles wat we hebben gedaan.