Wiskunde

Moderne Wiskunde, wiskundemethode op het HLW.

Het Hervormd Lyceum West werkt al jaren met de boeken van Moderne Wiskunde. Momenteel gebruiken we de twaalfde editie in de onderbouw en de elfde editie in de bovenbouw. In deze boeken is er veel meer aandacht voor de oude algebra in de wiskunde. Leerlingen worden hierdoor weer wat minder afhankelijk van hun (grafische) rekenmachine. Het niveau is daarmee wel meteen een stuk omhoog gegaan.

Moderne-wiskunde-12e-editie-1hv-deel-b_large_nw

Hoe werkt Moderne Wiskunde?

Elk hoofdstuk zit hetzelfde in elkaar: het begint met een paragraaf voorkennis uit eerdere jaren, vervolgens een aantal basisparagrafen en dan gemengde opdrachten en een paragraaf Test Jezelf.

In de blokken die steeds na elke twee (of heel soms drie) hoofdstukken staan, zijn nog veel meer oefensommen te vinden.

Wat doen we tijdens de wiskundeles?

In de lessen krijgen de leerlingen de les de mogelijkheid om hun gemaakte werk te corrigeren. De docent kiest een aantal sommen uit het huiswerk om voor te doen op het bord. Daarnaast is het de bedoeling dat leerlingen zelfstandig aan het werk gaan. De docent is dan natuurlijk beschikbaar om de vragen van de leerlingen te beantwoorden.

Blended Learning
Blended Learning

Blended Learning en wiskunde op het HLW

Momenteel zijn er twee brugklassen en één tweede klas die werken met blended learning. Dit wil zeggen dat de leerlingen zowel uit het boek werken als wiskunde leren op de laptop.

Docenten wiskunde

Dhr. E. Atsma
Mw. H. Blom
Mw. E. Eijkmans
Mw. B. Erciyes
Dhr. R. IJsendijk
Mw. A. Kolkman
Dhr. S. Konya

Dhr. A. Makhlouf
Dhr. H. Paksoy
Dhr. O. Çakici

secvtie wiskunde - HLW

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *