TTO reis naar Londen

De maandag na de voorjaarsvakantie was het zover! De reis naar Londen met 29 TTO leerlingen van klas 2VT en 2HT! Onze reis begon in het donker, rond 6.30… Na een gezellige ochtend in de bus arriveerden wij in het Franse Calais waar wij de boot namen naar Dover. Het was stralend weer en op de boot waanden wij ons op een tropische zee….

In Dover aangekomen reden wij verder naar het prachtige Canterbury. De leerlingen kregen hier even vrije tijd (de Primark werd door een aantal meiden druk bezocht!) waarna wij gezamenlijk de beroemde kathedraal bezochten.

Na uurtje rijden arriveerden wij op het ‘Meeting Point’ in New Eltham waar de gastouders al op ons wachtten. De groepjes leerlingen gingen naar hun gastgezin waar zij typisch Brits dineerden (niet iedereen vond dit even lekker…) De docenten kregen nog een aantal whatsapp berichten van leerlingen die zich niet helemaal thuis voelden bij hun gastgezin…. Gelukkig was dit de volgende ochtend helemaal over en was iedereen tevreden met zijn/haar gastgezin.

De volgende dagen werden de leerlingen om 8.00 uur naar het ‘Meeting Point’ gebracht om vervolgens met de docenten de stad verkennen. Tijdens de vier dagen bezochten wij alle hoogtepunten van Londen: Trafalgar Square, Tower Bridge, Horse Guard Parade, Westminster Abbey, Big Ben, Buckingham Palace en 10 Downing Street waar druk gedemonstreerd werd tegen de Brexit! Daarnaast deden wij twee musea aan: het Science Museum en het Natural History Museum. Ook bezochten wij het voormalige oorlogschip HMS Belfast en het prachtige kasteel Tower of Londen.

De leerlingen aten elke avond bij hun gastgezin, alleen de laatste avond hadden wij een gezamenlijk diner in een echte Engelse pub om Fish & Chips te eten. Een groot succes!

De laatste dag werd de groep in drieën verdeeld en deden we een metro speurtocht door Londen. De enthousiaste groep van mister Demaret won deze waanzinnige wedstrijd en kreeg in de bus een prijs uitgereikt!

Voordat we weer richting Nederland gingen, was het tijd voor de musical Wicked. Dit was een echt spektakel!

De bus vertrok om 22.30 donderdagavond uit Londen en de volgende ochtend kwamen we rond 07.30 weer aan op het HLW…een pittige reis zo ’s nachts! Maar wat was het een geweldige week! De leerlingen hebben zich uitstekend gedragen, veel Engels gesproken en we hebben alleen maar zon gezien!