‘Schoon’ the Movie part II

De gemeente Amsterdam heeft, in samenwerking met filmschool De Frisse Blik, een project opgezet om jongeren bewust te maken van de nadelige gevolgen van zwerfafval en vervuiling. Onze school is ook gevraagd om mee te doen.

Klas 3H1 en klas 3VT gaan komende week aan de slag. Voorafgaand aan dit project hebben de mentoren met de leerlingen een filmplan voorbereid en gebrainstormd over de inhoud en de vorm van de filmpjes (dansclip, interviews, korte film, journaal, een lied enz.).

Op maandag 16 september gaat klas 3H1 van Filmschool de Frisse Blik leren hoe je een interview spannend maakt, werken met een camera en geluidsapparatuur, filmtrucs (Green Screen) en hoe ze hun filmpje moeten afmonteren met een montageprogramma op de computer.

Op woensdag 18 september is klas 3VT aan de beurt. Als één van de gemaakte filmpjes wordt uitgekozen door de jury dan zal deze worden vertoond op het IDFA (Int. Documentary Festival Amsterdam) en gaat de klas naar de première. Hebben we geen winnende inzending dan zijn de leerlingen weer een hele ervaring rijker.