Robotica

Heeft het jou altijd wat geleken om onder schooltijd te knutselen met LEGO? Vind jij het leuk om op de computer te programmeren? Zijn robots volgens jou helemaal geweldig? Dan is de wereldles Robotica echt iets voor jou!

Zelf je Lego robot bouwen en zelf je robot besturen. En er is meer… Als je het leuk vindt en er goed in bent, dan kan je in de 2e klas mee doen met de First Lego League!

img_1763 

Een verslag:    

De les robotica is een heel leuke les. Je leert veel in een aantal lerende en leuke lessen. We hebben in de eerste les uitleg gekregen van wat wij moesten gaan doen. Daarna zijn wij aan de slag gegaan met het maken van robots. Wat heel verrassend was, was dat er meer mogelijkheden waren voor het maken van robots.

Verder werden we ingedeeld in een team. Er waren maar drie meiden en wij  vormden samen een team en gingen gezamenlijk aan de slag met robots bouwen. Soms was het eventjes puzzelen. De meiden waren als eerste klaar met bouwen en moesten wachten tot ook een ander team klaar was met zijn eigen robot  bouwen, zodat we konden gaan battelen . Dat was super leuk! Het werd een battle van Jongen vs Meiden. De meiden hadden gewonnen. Robotica is dus niet alleen voor jongens, ook meisjes hebben veel lol. En door het samenwerken leer je elkaar ook beter kennen.

BewarenBewaren