Open avonden succesvol

 

Het HLW heette 28 en 29 januari groep 8 leerlingen en hun ouders van harte welkom tijdens de open avonden. Zij konden alvast proeven van de lesjes, kennismaken met ons Hallo wereld-profiel en diverse inlooplokalen bezoeken.

De lesjes werden goed bezocht. Er was dan ook een gevarieerd aanbod van leuke en leerzame lessen; allemaal in aansluiting op wereldburgerschap en kennis van de wereld:  ‘Rattenalarm’ bij Duits, ‘Cybertaal’ bij Nederlands en spannende verhalen bij geschiedenis enz.

Ook de inlooplokalen waren in trek. Hier konden de leerlingen korte opdrachten doen:  de juiste combinaties maken van muntsoort en land bij economie, gedichtjes maken bij Nederlands, vervalste kunst ontdekken bij bevo, lippenbalsem maken bij scheikunde, turen door de microscoop bij biologie en nog veel meer.

De Hallo Wereld-activiteiten waren natuurlijk ook in trek. Achtste groepers en ouders konden leren schaken, zien hoe een 3D-printer werkt, heerlijke sapjes maken op de hometrainer, met hun theatertalenten aan de slag, om maar iets te noemen.

Beide avonden hebben onze eigen leerlingen zich van hun beste kant laten zien. Zij konden uit eigen ervaring veel vertellen over het HLW en dat was gelukkig allemaal positief. Veel dank aan deze leerlingen.

Volgende week, donderdag 6 februari is er nog een speciale TTO informatieavond, waar belangstellende ouders zich kunnen laten informeren over Tweetalig Onderwijs en hun kinderen kunnen ervaren hoe het is om in het Engels les te krijgen.