Hallo Wereld-Bovenbouw

Hallo Wereld: klas 3 tot en met 6

Ook bij de Hallo Wereld-bovenbouwactiviteiten en -projecten staan verbreding van de horizon, verdieping van kennis en inzicht, talentontwikkeling en uitdaging centraal, maar het wordt anders vormgegeven.

Regelmatig organiseren we Hallo Wereld-projecten en activiteiten zoals: museum- en theaterbezoek en internationale eTwinning-projecten. Daarnaast trekken we er graag op uit. Leerlingen in de bovenbouwklassen gaan op reis naar het buitenland: Duitsland, Rome, Praag en/of Barcelona.

 

Oriëntatie op loopbaan- en studiekeuze

Leerlingen krijgen daarnaast een  uitgebreide oriëntatie op loopbaan- en studiekeuze. Het Hallo Wereld-loopbaanprogramma bevat verschillende onderdelen: van sollicitatietraining tot het bezoeken van bedrijven, van stage lopen tot en met deelnemen aan masterclasses van ‘Pre University College’. Bezoeken aan en gastlessen door mbo/hbo-instellingen, sollicitatietrainingen, etc. horen hier vanzelfsprekend bij. Hierdoor word je goed voorbereid op  de keuze voor vervolgonderwijs.

Ook mavo 2 krijgt deze loopbaan-en studieoriëntatie, omdat  zij al vroeg voor een sector moeten kiezen.

 

En verder

Andere Hallo Wereld-activiteiten in de bovenbouw zijn onder andere Topscore, Giving Back,  Internationalisering, Model European Parliament, Peer2Peer en diverse (buitenlandse) schoolreizen en excursies.