Giving Back

Giving Back is een mentorproject voor ambitieuze scholieren, die vanwege hun achtergrond minder perspectieven hebben op een succesvolle carrière. Niet omdat ze niet willen, maar omdat ze in hun omgeving buiten school niemand kennen die hen wegwijs kan maken in de moderne maatschappij, aan wie ze zich kunnen spiegelen of die hun kan adviseren bij het maken van loopbaankeuzes.

Voor wie?
Giving Back richt zich op scholieren die ambitie hebben en bereid zijn naast school tijd vrij te maken voor het volgen van workshops in het weekend. Je moet tussen de 15 en 18 jaar zijn en in 4 havo of 5 vwo zitten. In de workshops leer je je talenten en vaardigheden die je natuurlijk al hebt, verder te ontwikkelen. Met de extra steun in je rug van de mentor die je krijgt toegewezen kun je je nog beter oriënteren op een vervolgopleiding of beroep.

Door wie? 
Giving Back werkt uitsluitend met vrijwilligers en wordt gesponsord door private partijen. Speciale steun komt uit de zakenwereld, die bijdraagt aan de programma’s in de vorm van donaties, het leveren van mentoren en het beschikbaar stellen van faciliteiten. Er wordt geen gebruik van overheidssubsidies.
Als scholier wordt je één-op-één aan een gemotiveerde mentor gekoppeld die je als coach begeleidt op het carrièrepad. Deze vrijwilliger, met werkervaring in het bedrijfsleven, laat je kennismaken met nieuwe activiteiten, plaatsen, mensen, omgangsvormen en zienswijzen, en levert daarbij ook steun bij je keuze voor een vervolgopleiding. De ervaringen je hierbij opdoet openen deuren op weg naar een succesvolle toekomst.

Wil je er meer over weten: ga naar www.givingback.nl

 

2014 teambuildingsweekend Givng Back

Teambuildingsweekend Giving Back 2014