Klaar voor de volgende stap?

Na acht jaar basisschool is het tijd voor de volgende stap, de stap naar het voortgezet onderwijs! Voor veel kinderen is dit een leuke, maar ook spannende periode, waarin je een belangrijke  keuze gaat maken.
Het Hervormd Lyceum West is voor leerlingen met een vmbo-t tot en met vwo-advies een goede keuze. Het is een unieke school, met veel leuke en leerzame activiteiten en uitdagende mogelijkheden: tweetalig onderwijs, gymnasium, ict en technologie, blended learning, opstromen en veel persoonlijke begeleiding. Bekijk de video hieronder en ontdek wat leerlingen over onze school vertellen!

Leerlingen over het HLW

Video afspelen

De leerling staat centraal

Op het HLW staat de leerling centraal. We willen dat ze het beste uit zichzelf halen en bieden daarom  een goede, op maat gesneden ondersteuning.
Daarnaast stimuleren we de leerlingen om een actief lid van onze school te zijn. Er zijn op het HLW veel activiteiten waaraan leerlingen kunnen deelnemen en waarbij zij helpen deze te organiseren en/of initiëren. 

Activiteiten

Allereerst zijn er de schoolfeesten, maar ook aan de jaarlijkse kerstviering, de sporttoernooien, de culturele activiteiten kunnen de leerlingen hun steentje bijdragen. Bij de organisatie van deze activiteiten worden de leerlingen begeleid door enthousiaste docenten. 
En natuurlijk gaan we ook regelmatig op excursie of meerdaagse schoolreis.

 

Opstromen

Het HLW is specialist in opstromen. Een goede en gemotiveerde mavo-leerling zien wij graag met een havo-diploma slagen. Een goede en gemotiveerde havo-leerling proberen wij naar een atheneumdiploma te begeleiden. En een goede en gemotiveerde
atheneumleerling stimuleren wij om een gymnasiumdiploma te halen.

Begeleiding op maat
Met een intensieve en persoonlijke begeleiding bereiken we veel met onze leerlingen. We stellen alles in het werk om een leerling de gelegenheid te geven op te stromen. Door het regelmatig toetsen van alle brugklas-en tweede klasleerlingen met Cito-Vas hebben we goed inzicht in de ontwikkeling van elke leerling. Zo kunnen we je steunen en begeleiden waar het nodig is en uitdagen waar het kan.

Huiswerkbegeleiding, steun- en studielessen
Huiswerkbegeleiding, steun- en studielessen bieden de leerling ondersteuning en verrijkingsstof met extra uitdaging. Hierdoor is het
HLW als een van de weinige middelbare scholen in staat leerlingen met een hoger diploma uit te laten stromen dan op basis van het advies van de basisschool verwacht mocht worden.

Dakpanklassen en tweejarige brugperiode
Daarnaast werken wij met ‘dakpanklassen’ op mavo/havo en havo/vwo niveau om zo goed de mogelijkheden van de leerling te kunnen onderzoeken. Pas na de tweede klas bepalen we naar welk afdeling de leerling kan. Zo is er alle tijd om te ontdekken welk niveau het beste bij een leerling past.

Hallo Wereld

Verbreed je wereldvisie met onze Hallo Wereld-lessen. Hierbij krijg je les over veel verschillende onderwerpen om jezelf te ontwikkelen tot een echte wereldburger, denk hierbij aan onder andere: Robotica, Game Design, Mindfulness, 3D Design en nog veel meer.

Inschrijven

Ook enthousiast?  Is het HLW jouw nummer 1 en bij je bij ons geplaatst?  Klik hier voor het aanmeldformulier van het HLW: Inschrijven

Wil je meer weten over jouw toekomstige favoriete vak? 

Bekijk de filmpjes

NASK

Duits

BeVo

Aardrijkskunde

Wiskunde

Geschiedenis