Kerstcultuurdag

Het begint een traditie te worden op het HLW; de Kerstcultuurdag voor klas 3 en hoger. Terwijl brugklassen en tweede klassen zich vermaken op de schaatsbaan doen alle andere klassen iets aan cultuur. Hoofdmoot op deze cultuurdag wasde voorstelling ‘De martelgang van de… Piranha’.

Een verhaal van anders zijn. In ‘De Martelgang van…’ maakten de leerlingen kennis met een hoofdpersoon die buiten de maatschappij staat.
Aan het begin en tijdens deze geïmproviseerde, muzikale vertelling bepaalden de spelers, Ton Haas en Joost van der Knaap, samen met het publiek onder andere: het beroep van de hoofdpersoon, welk exotisch zoogdier meedeed en… of het goed of slecht zou aflopen.

Ondanks, of juist dankzij, zijn/haar eigenaardigheden blijkt de hoofdpersoon net zoveel behoefte aan liefde en aandacht als te hebben als ieder ander. Dat is niet zo eenvoudig als je buiten de boot valt. Lokt de hoofdpersoon de problemen uit of is het allemaal de schuld van de anderen? Wat is de rol van familie en vrienden?

Er waren drie voorstellingen. Bij elke voorstelling hebben de leerlingen genoten van de absurde humor en de vreemde typetjes.