HAVO

De HAVO, is een vijfjarige opleiding die voorbereidt op het VWO of het hogerberoepsonderwijs (Hbo). Ben je een enthousiast en leergierig persoon dan zit je op de juiste plek. Volg je de havo (hoger algemeen voortgezet onderwijs), dan leg je een mooie basis voor je toekomst.

Wat is het?

De havo is een vijfjarige opleiding die voorbereidt op het Hoger Beroeps Onderwijs. Onze havo kenmerkt zich door een aanbod van projecten, die aansluiten op de in de vaklessen behandelde thema’s. Dankzij de samenwerking met mensen van buiten het onderwijsveld, zoals ontwerpers, journalisten en managers wordt het blikveld van de leerling verruimd.
 
 

 

In de onderbouw volgen alle leerlingen hetzelfde programma. Daarna kies je voor een van de vier profielen met een daarbij behorend lessenpakket. De decaan begeleidt de leerlingen in hun keuze. Ook bij de keuze van vervolgstudie of beroep is de decaan er om de leerlingen te begeleiden.

Krijg je steun?

Op de havo werken we met klassenmentoren. In de examenklas wordt er één mentor voor een beperkt aantal leerlingen ingezet. Deze mentoren zijn het eerste aanspreekpunt voor leerlingen, ouders en docenten.

Leerlingen die het moeilijk vinden zelfstandig huiswerk te maken kunnen gebruik maken van de huiswerkklas. In het examenjaar staan per week zelfs twee extra studie-uren ingeroosterd, waarin de leerlingen die dat nodig hebben onder begeleiding kunnen werken aan de voorbereiding van het eindexamen. Verder bieden we indien dit gewenst is bovenbouwleerlingen bijles op maat aan.

 

Instroming en doorstroming

Ben je enthousiast en wil je door na je MAVO dan is er goed nieuws! Na het behalen van het mavo-diploma is binnen de school de overstap mogelijk naar 4 HAVO. Het vakkenpakket moet dan wel aansluiten bij één van de vier profielen op de HAVO en je moet een extra vak hebben gevolgd. Er wordt er een intakegesprek gehouden met de teamleider en decaan van de HAVO om je motivatie toe te lichten.

Heb je dan nog niet genoeg gehad en wil je door studeren? Dan is dat ook mogelijk. Je kunt namelijk na het behalen van je HAVO door naar het VWO. Het vakkenpakket moet dan wel weer aansluiten bij één van de vier profielen op het VWO. Er wordt er een intakegesprek gehouden met de teamleider en decaan van het VWO om je motivatie toe te lichten en je te ondersteunen bij je beslissing.

Tweetalig HAVO

Het is mogelijk om in de onderbouw voor tweetalig onderwijs te kiezen. Voor meer informatie over Tweetalig Onderwijs klik op de logo hieronder.

 


logo nuffic tto-HLW