Hallo wereld

Op het HLW maken we van onze leerlingen echte Wereldburgers.

Ons Hallo Wereld profiel sluit perfect aan op onze onderwijsvisie, waarin talentontwikkeling en uitdagend onderwijs centraal staan. Veel aandacht is er voor de zogenaamde ‘21st Century Skills’: Samenwerken, Probleem oplossend vermogen, ICT-geletterdheid, Creativiteit, (Zelf-)Kritisch denken, Communiceren en Sociale en Culturele vaardigheden.

Onder het motto ‘Hallo wereld’ stappen onze leerlingen de grote, wijde wereld in. Zij mogen zelf kiezen langs welk pad. Of uw kind nu een denker of een doener is, in de ‘Hallo Wereld’- lessen is er altijd wel iets dat aanspreekt. Hieronder een kleine greep uit het aanbod Hallo Wereld lessen:

Hallo Amsterdam
Wist jij dat Amsterdam, jouw stad, ooit het centrum van de wereld was? Tuurlijk wist je dat, maar ken je al die beroemde plekken in de stad? De plekken waar de boten aangemeerd lagen en waar er gehandeld werd? En waar de burgemeesters de stad bestuurden? En waar de boeven opgesloten zaten? In Hallo Amsterdam ga je dit allemaal ontdekken.

Amsterdam_Grachtenpand
Frame

Art Scene Investigation
Waarom drinken we graag thee uit een Chinees kopje? Waarom gebruikte Rembrandt geen kopiëerapparaat, maar maakte hij etsen? Kunnen de beelden in het Vondelpark praten? Wat kom je te weten van een 3000 jaar oude vissengraat? Vind je het leuk om wat dieper in de wereld van de kunst en de oudheid te duiken? Ga je graag op stap en vind je het leuk om zelf ook creatief aan de slag te gaan?
Dan is A.S.I. iets voor jou.

Eend

Hallo Sloterplas!
Vlak naast het HLW ligt het Sloterpark met de Sloterplas. Er groeit en bloeit daar van alles. Tijdens de wereldlessen gaan we dit park bestuderen. Welke bomen groeien er, welke vogels wonen er? En met een schepnet en de microscoop doen we ook onderzoek naar het
onderwaterleven in de Sloterplas.

Jamhub

Jamhub
Muziek is een prachtig middel om mensen samen iets te laten beleven. Muziek bindt. Muziek zorgt voor emotie. Heb je nog nooit een muziekinstrument aangeraakt? Of speel je juist de sterren van de hemel? Iedereen is welkom. We gaan zelf muziek maken, trommelen,
ritmes oefenen.

Bewegen voor Meiden
Is sport niet helemaal jouw ding, of weet je niet goed wat bij je past, maar wil je wel iets aan je gezondheid doen? Maak in deze wereldles op een leuke manier kennis met sport, bewegen, voeding en gezondheid. Elke week doen we een andere sportactiviteit zoals bootcamp/dans/kickboksen.

Sporten_voor_meiden
Rapper

Rap de Wereld rond
Altijd al gedroomd van het maken van een eigen rap? Dan is dit je kans! Leer van echte rappers hoe je een onderwerp bedenkt, een tekst schrijft, een beat kiest en een cd-hoes ontwerpt.

Museum

Tropenmuseum
Wil jij ook zo graag op reis naar andere landen in de wereld? Ga mee en maak een rondje Latijns-Amerika, Azië, Afrika. Met de kijktochten in het museum doe je veel kennis op en kom je op een andere manier aanraking met het vak geschiedenis.

Honkballer

Honkbal voor jongens
Voor buitenstaanders is honkbal een moeilijke sport. De spelregels zijn niet zo duidelijk als bij voetbal. Heb je eenmaal de regels onder de knie, dan is er geen leuker spel dan honkbal.

Hoe ziet een schooldag eruit?

Tot 14.30 uur volgen de leerlingen samen met hun klas het gewone lesrooster:

 • Nederlandse Taal
 • Engelse Taal
 • wiskunde
 • Franse taal
 • aardrijkskunde
 • geschiedenis
 • biologie
 • godsdienst
 • lichamelijke opvoeding
 • muziek
 • techniek
 • beeldende vorming
 • theater

Dit zijn de verplichte vakken die alle leerlingen krijgen. Daarna volgt ieder zijn eigen route van ondersteuning en begeleiding (huiswerkklas en steunlessen) of naar verrijking en verdieping (Hallo Wereld-lessen) en ontwikkelt ieder zijn of haar eigen talenten.

Drie keer per jaar maken de leerlingen een keuze uit de Hallo Wereld lessen voor een periode van acht weken. De leerlingen ontvangen een certificaat als zij een onderdeel goed hebben afgesloten. Dit certificaat komt in het portfolio van de leerling.