8+ project

Jaarlijks organiseren wij voor ambitieuze en slimme groep 8 leerlingen, die staan te popelen om naar de middelbare school te gaan, het 8+ project. Ben jij zo iemand, meld je dan via je juf of meester aan voor dit project.

Voor deze ambitieuze basisschoolleerlingen heeft het Hervormd Lyceum West het 8+ project ontwikkeld. Tijdens het 8+ project bieden wij je twee middagen met leuke, interessante en uitdagende lessen aan. Ook krijg je een map mee met opdrachten om zelfstandig thuis of op de basisschool te maken. Docenten van het HLW begeleiden je per email bij het maken van de opdrachten met tips en aanwijzingen als je ze vragen mailt.

De derde middag is een feestelijke afsluiting: de HLW-Experience. In kleine groepen ga je, onder begeleiding van bovenbouwleerlingen, met elkaar de strijd aan om een groot HLW-mysterie op te lossen. Het hele schoolgebouw is jouw onderzoeksterrein. De opdrachten die je deze middag krijgt, sluiten aan bij ons Hallo Wereld-profiel.


Het gewone 8+ project  of het TTO 8+ project?
Dit jaar hebben we het 8+ project in een nieuw jasje gestoken. Je kunt nu kiezen uit:

  • het gewone 8+ project óf
  • het TTO 8+ project.

Bij het TTO 8+ project krijg je alle lessen en opdrachten in het Engels. Een échte uitdaging en dé mogelijkheid om eens goed kennis te maken met Tweetalig Onderwijs!

 

Wanneer?
De data voor de middagen zijn:

woensdag  7 november 2018 14.45 uur tot ca. 16.45 uur

woensdag 12 december 2018 15.00 uur tot ca.16.45 uur

woensdag 16 januari 2019     15.00 uur tot ca. 16.45 uur

Deelname is gratis. Wel moet je kunnen beschikken over een computer met internetverbinding thuis of op de basisschoolschool. Verder gaan we er vanuit dat als je je aangemeld hebt, je alle drie de middagen aanwezig bent.

 

Ook zin in het project?
Vraag je juf of meester dan aan te melden. Dat kan tot en met vrijdag 19 oktober aanmelden via: aanmeldingen8plus@hlw.nl, onder vermelding van de volgende gegevens:

  • Keuze voor het gewone 8+ project of het TTO 8+ project
  • Voor- en achternaam
  • Geboortedatum
  • Emailadres van jou of een van je ouders
  • Naam van de basisschool

Wij willen hierbij opmerken dat het reguliere 8+ project bedoeld is voor leerlingen met een H/V dubbel advies óf een VWO-advies. Dit omdat gebleken is dat het project voor leerlingen met andere adviezen te hoog gegrepen is.
Omdat wij TTO ook op havo-niveau aanbieden, stellen we het TTO 8+ project ook open voor havo-leerlingen.

Klik hier voor de brief aan de basisscholen.

Voor algemene vragen over het project kunt u mailen naar: f.ruygrok@hlw.nl of s.hadouchi@hlw.nl.

Voor TTO-vragen kun je terecht bij de TT) coördinator, dhr. Atsma, e.atsma@hlw.nl

img_0200aimg_0179a