Girlsday: 2Vt Equinix

Wij, de 2Vt meiden gingen donderdag 11 april met mevrouw Sezen naar Equinix. Daar werden we met open armen ontvangen. Op tafel stonden heel veel lekkernijen voor ons.

Eerst kregen we introductie. Ze vertelden allemaal iets over zichzelf. Vervolgens kregen we een super toffe rondleiding door het hele gebouw. Het ging meer over de datacenter. We zagen grote plekken met motoren en kasten met computers erin (alle informatie zat in de computers van veel verschillende bedrijven).
Het gebouw is gerealiseerd boven het knooppunt van het internet, maar Equinix mocht van de gemeente niet laten zien, dat het een datacenter is, omdat het gebouw bij de omgeving moest passen.

De beveiliging is heel goed en er zijn ongeveer 400 camera’s. Er is een gracht omheen aangelegd om indringers tegen te houden. Er was zelfs plakband voor alle deuren zodat er geen stof van onze schoenen naar binnen kwam, omdat de databases/computers niet in aanraking met stof mogen komen en dat word elke dag vernieuwd.

Na de rondleiding gingen we terug naar het kantoor, waar een lunch voor ons klaar stond: heerlijk gevulde broodjes met kip, kaas, sla en groente. Het was lekker en er waren ook drankjes.

Na de lunch werden we verdeeld over 2 groepen en hadden we een activiteit waarin we de medewerkers gingen interviewen en daarvan moesten we een functieprofiel maken. De winnende groep kreeg een taart (zie foto), die we gewoon met zijn allen opgegeten.

Aan het einde liepen ze met ons mee naar buiten en gingen ze ons uitzwaaien, dit hebben wij nog nooit meegemaakt!  Het was een heel leuke ervaring!