DigiTech

Technologie is overal en ontwikkelt zich snel, bijna alles gebeurt online. Een volgende generatie scholieren vraagt om voorbereiding voor hun toekomst. Met een leuk en uitdagend lesprogramma en persoonlijke aandacht voor het kind stoomt DigiTech op het HLW de volgende generatie tech-kampioenen klaar.

Stichting DigiTech is opgericht om technologie en spel te integreren in het onderwijs, waardoor alle schoolgaande jongeren worden uitgerust met het perspectief en competenties die nodig zijn voor het digitale tijdperk. 

De twee DigiTech klassen worden vanaf aankomend schooljaar geïntroduceerd op het Hervormd Lyceum west, voor leerlingen met een HAVO/VWO advies en een interesse in alles wat met technologie te maken heeft. 

Na de kerstvakantie organiseert het HLW een proeflesdag DigiTech voor geïnteresseerde groep-8 leerlingen en hun ouders. Onze enthousiaste vakexperts staan klaar om meer te vertellen over ons programma en om de mogelijkheid te bieden om vragen te stellen.

Wil jij het komen ervaren?
 Laat dan hier je email achter!

 

Vakinhoud

Onze Tech Klassen zijn ontworpen om een rijke, multidisciplinaire leerervaring te bieden waarbij technologie niet als een afzonderlijk vak wordt gezien, maar als een integraal onderdeel van onze wereld. We willen dat onze leerlingen de verbanden zien, de mogelijkheden begrijpen en worden voorbereid op een wereld waarin technologie in elke hoek van ons leven is verweven.

Vanaf de eerste dag worden leerlingen ondergedompeld in de wereld van digitale technologieën met een uitgebreid vak dat 3 uur per week omvat. Ze zullen beginnen met de basisprincipes van programmeren, digitale veiligheid, design en hoe computers en netwerken werken. Al snel duiken we de wereld van kunstmatige intelligentie en data in, om vervolgens hiermee aan de slag te gaan met robotica. We passen ‘pair learning’ toe, waarbij een leerling uit de bovenbouw naast een leerling uit de onderbouw gaat zitten en samen aan een opdracht gaan werken met als doel dat de oudere leerling leert om verantwoordelijkheid te nemen en feedback te geven en de jongere leerling van een meer ervaren medeleerling de fijne technieken leert van een specifieke competentie.

 Meer weten over DigiTech? Binnenkort kan je hier onze website bekijken!