Boysday

Terug naar de jongensschool. Op 11 april zijn de jongens van 2Ht, 2Vt, 2H3 en 2HV naar Eye en naar het Muziekgebouw aan ’t IJ geweest. Heerlijk rustig zo zonder uitdagende meiden en met alleen maar mannen onder elkaar. Thema van de dag: Filmtechniek en -geluid.

Een rondleiding langs de opstelling van oude filmapparatuur en het panorama in EYE was het eerste programmaonderdeel. Een uitgebreide uitleg over de apparaten, filmtechnieken en de rol van muziek en geluid in film viel de jongens ten deel. Vooral de apparaten die aangeraakt mochten worden of waar nog even aan gedraaid kon worden, hadden volop belangstelling bij de jongens.

Na afloop van de rondleiding diende de eetlust zich aan. Nog even wat eten scoren bij Albert Heijn. Geen broodje zoals de begeleiders dachten, maar gewoon lekker eenvoudig wat zakken chips. Gelukkig was het daarna nog een aardige wandeling naar het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Daar bekeken we de bekende douchescène uit Psycho van Hitchcock. Zonder geluid, want dat moesten de leerlingen er zelf bij maken: 2 groepen maakten de ‘tekst’ en omgevingsgeluiden en twee groepen de sfeergeluiden.

In vier studio’s gingen de groepen aan de slag met diverse geluidsmakers en instrumenten. Scène voor scène werden er geluiden bedacht tot er een geheel was ontstaan.

Ter afsluiting werden er een omgevingsgeluidengroep en een sfeergeluidengroep gecombineerd om samen het resultaat ten gehore te geven. Lastig om naar elkaar te luisteren en op elkaar af te stemmen, maar toch kregen beide combinatiegroepen terecht een geweldig applaus van elkaar.