Bezoek Indonesische school

Dinsdag 14 november hebben leerlingen uit Indonesië het HLW bezocht. Het was de tweede keer dat het HLW een groep uit Indonesië over de vloer kreeg. Doel van het bezoek aan Europa is dat de Indonesische leerlingen kennis maken met een groter deel van de wereld dan alleen hun eigen omgeving. Internationalisering dus, een item dat ook een belangrijke rol speelt in het Tweetalig Onderwijs dat het HLW op vwo en havo aanbiedt.

Na een warm welkom in de aula werden de TTO-leerlingen van het HLW door hun gasten getrakteerd op een mooie voorstelling van traditionele Indonesische dansen uit Indonesië. De TTO ‘ers hebben er van genoten.

Vervolgens stonden er lessen op het programma, Engelstalige lessen uiteraard: history en mathematics. Voor de TTO-leerlingen inmiddels niets bijzonders meer. Voor de Indonesische gasten beter te volgen dan een les in het Nederlands. En natuurlijk was er ruimte voor interviews en om met elkaar in gesprek gaan over  elkaars achtergrond.


Zowel de Indonesische scholieren als de HLW ‘ers waren enthousiast over deze ontmoeting. Een leuk internationaliseringsproject, waarbij de kijk op de wereld van zowel de Indonesische gasten als van de Amsterdamse gastheren en gastdames verbreed is.