Magister

Handleiding Magister

Via Magister kunt u altijd op de hoogte blijven van de aan- en afwezigheid van uw kind en van de cijfers van uw kind.

Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u tijdens de ouderavond of via een brief ontvangen. Mocht u geen gebruikersnaam en wachtwoord meer hebben dan kunt u een e-mail sturen naar:
magister@hlw.nl

Inloggen en starten

Om in te loggen kunt u direct naar Magister gaan, hlw.magister.net of u gaat via de website van het Hervormd Lyceum West, www.hlw.nl. Op onze website ziet u aan de rechter bovenzijde in het menu Inloggen Magister: ouders en leerlingen staan. Via deze link komt u in het openingsscherm:

magister-inlog

 

Na het inloggen wordt het volgende scherm zichtbaar:

vandaagscherm-magister

De knoppen spreken waarschijnlijk voor zich. Voor een korte uitleg verwijzen wij u naar de website. Deze informatie wordt ook getoond als u voor de eerste keer inlogt in Magister.

In Magister kunt u een aantal instellingen naar eigen voorkeur kiezen. Het is bijvoorbeeld mogelijk te filteren op vakken.

Op elk apparaat bruikbaar

Magister 6 draait op alle devices: PC, Mac, Chromebook, tablet en smartphone. Het is toegankelijk via een browser. Dit betekent dat u op elk gewenst moment op een voor u prettige manier informatie kan opvragen betreffende uw kind(eren).

Magister 6 App

Als u Magister ook op uw telefoon wilt gebruiken kunt u het beste de Magister 6 app installeren.

Bij het openen van de app kunt u eerst de school kiezen en daarna inloggen.

Persoonlijke gegevens

Wilt u zo vriendelijk zijn uw e-mailgegevens bij de persoonlijke gegevens te controleren en indien nodig te corrigeren? Wijzigingen kunt u ook per mail doorgeven aan magister@hlw.nl.

Bij persoonlijke gegevens kunt u het wachtwoord wijzigen.

Meerderjarige leerlingen

Indien uw kind 18 jaar wordt, wordt automatisch het ouderaccount geblokkeerd. Uw kind kan zelf aangeven of zijn/haar ouders inzage hebben in Magister. Dat doet hij/zij via ‘mijn instellingen’ in Magister.