Aims in Griekenland

Begin februari zijn er weer leerlingen van het project AIMS op uitwisseling naar Griekenland geweest. Vier leerlingen, tezamen met de begeleiders mijnheer Naber en mijnheer Atsma, hebben zich een week lang bezig gehouden met wiskundige opdrachten in het kader van de visuele/ruimtelijke intelligentie.

Op zondagavond kwamen we behoorlijk laat aan en gelukkig stonden alle gastgezinnen al zo’n beetje klaar in het hotel. De leerlingen gingen met hun Griekse partners mee en de docenten gingen uit eten met alle collega’s.

 

Aims Greece (345)
Maandag begon met de introductie waar we werden opgewacht door leerlingen in Griekse klederdracht en alle landen en teams werden voorgesteld naar aanleiding van een kort filmpje over het land.

De leerlingen hebben ook les gekregen in het maken van een mozaïek en hebben vervolgens ook verschillende mozaïeken gemaakt.

 

Aims Greece (81)

 

In de middag volgde de traditionele wiskundewandeling door het centrum van Thessaloniki. In gemengde teams met leerlingen uit verschillende landen werden allerlei wiskundige vragen beantwoord en ondertussen hadden we de kans om de stad te zien.

 

Aims Greece (127)Op dinsdag gingen we op pad met de bus op weg naar de oude graftombes in Vergina, waar het graf is van Koning Phillipus II, de vader van Alexander de Grote. Prachtige tombes en opgravingen! Daarna ging de trip verder en hebben we de school van Aristoteles gezien, waar Alexander de Grote les heeft gekregen in met name filosofie.Aims Greece (142)

 

Op woensdag zijn we de hele dag in Thessaloniki geweest en hebben daarAims Greece (247)

een aantal verschillende musea bezocht en gezien hoe echte mozaïeken eruit moeten zien en hoe ze gerestaureerd worden. Het hoogtepunt was Aims Greece (219)toch wel de White Tower, de icoon van de stad. Vooral op de toren zijn veel foto’s genomen door alle leerlingen. In de middag volgde een tweede wiskunde wandeling en werden we vooral langs een aantal hoogtepunten en opgravingen van Thessaloniki geleid.

 

Donderdag was alweer de laatste hele dag en gingen we in de ochtend naar een fabriek waar ze een tentoonstelling hebben staan van oude instrumenten, die allemaal nog werken en een gids heeft laten zien hoe ze allemaal werken. In de middag was er een Grieks afscheidsfeest met een heleboel eten en een heleboel Griekse dansen! Een geweldige afsluiting van een hele leuke en leerzame week!

Aims Greece (388)