Topscore

Topscore Amsterdam geeft je de kans te ontdekken welke sport bij jou past. De gemeente Amsterdam, jouw school en sportclubs zorgen er samen voor dat jij tijdens en na schooltijd kan sporten. Via Topscore ontdek je in korte tijd alle ins en outs van de door jou gekozen sport. Als je je bij Topscore aanmeldt, train je iedere week samen met medescholieren. Daarnaast speel je wedstrijden en bezoek je activiteiten en evenementen. Ook laten we je zien waar je bij jou in de buurt kunt sporten.

Je kunt samen met je vrienden meedoen aan Topscore, maar ook alleen. Plezier staat tijdens de training voorop!

Voor vragen over Topscore bij jou op school kun je terecht bij de gymleraar. Als je een sport gekozen hebt, krijg je te maken met een vaste trainer. Deze trainer wordt jouw contactpersoon. Voor vragen over trainingen, wedstrijden en sportclubs bij jou in de buurt kun je dan bij hem of haar terecht.

 

Dit jaar heeft het HLW gekozen voor de volgende sporten:
Basketbal
Basketbal is dé straatsport van Amerika. Dribble.. pass.. rebound en dunk! Via Topscore leer jij binnen de kortste keren de tips en trucs om de bal snel en behendig naar je medespelers te passen en te scoren. Je volgt trainingen waarbij teamwork voorop staat. Breng met je team de bal in de bucket en drop hem in de basket op 3.05 meter hoogte. En je hoeft echt geen twee meter lang te zijn om jezelf al dribbelend langs je tegenstanders te verplaatsen.

 Streetdance
Je kent ze vast wel, de videoclips van bekende artiesten. Het zijn vaak de indrukwekkende danspasjes die deze clips zo populair maken. Wil je dit ook kunnen? Doe dan nu mee aan Topscore Streetdance en leer de meest flitsende moves!

Topscore zorgt voor een dansdocent die je op de nieuwste muziek leert dansen. Om goed te kunnen dansen heb je alleen lekker zittende kleding en schoenen nodig.

Tijdens de streetdancetrainingen leer je onder andere je lichaam te controleren én leer je hoe je het beste kunt bewegen. Je werkt aan je conditie en aan je techniek. Misschien ga je na Topscore wel door met dans. Dance till you drop!

 Freerunning
Freerunning is een nieuwe sport binnen Topscore. Bij freerunning probeer je zo creatief mogelijk van punt A naar punt B te komen, terwijl je tegelijkertijd de obstakels die in je weg staan overwint. Alles mag: klimmen, balanceren, rollen, zwaaien, hangen en springen. En vergeet de tricks niet! De obstakels zijn alledaagse dingen als muurtjes, hekken, trappen, buizen, banken en palen. Alles waar je overheen kunt springen, klimmen en rennen dus.

Bij freerunning bepaal je zelf de regels en kun je je grenzen steeds weer verleggen. Iedereen kan meedoen: de bewegingen worden je stap voor stap aangeleerd door ervaren trainers.

Kickboksen
Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij de traditionele vorm Muay Thai (Thaiboxing), niet toegestaan.

Tijdens de trainingen leer je de basistechnieken van de door jou gekozen vechtsport. Dit kunnen stoten, trappen, worpen of grepen zijn. Er wordt gewerkt aan je motoriek, conditie en zelfvertrouwen.

Voetbal
Zowel meiden als jongens kunnen bij Topscore voetballen. Bij Topscore voetbal werk je naast de verschillende technische onderdelen ook aan je conditie. Doe mee en scoor met je team!

Tijdens de training ligt de nadruk op de onderdelen: passen, trappen, koppen, aannemen en natuurlijk ook tricks. Met voetballen ren je veel, hierdoor zal je merken dat je conditie snel beter wordt. Je leert tijdens de training hoe je goed kunt samenspelen, aangezien je je hele team nodig hebt om te winnen. De training is in de gymzaal op school en duurt 1 tot 1,5 uur. Op de meeste scholen zijn er aparte trainingen voor meiden en jongens. Het meisjesteam is in december 2014 kampioen geworden van Amsterdam.

Volleybal
Vind je opslaan, passen, blokken, smashen en scoren leuk? Doe dan mee aan Topscore volleybal bij jou op school. Samen met andere leerlingen van jouw school vorm je een team. Je speelt tegen teams van andere scholen. De trainer van de volleybalvereniging zorgt ervoor dat je (nog beter) leert volleyballen.

In december zijn we kampioen geworden van Amsterdam met Smashbal. Dit is een volleybalvorm waarbij je 2 tegen 2 speelt.