Frans

Bonjour tout le monde!

In de onderbouw volgt iedereen het vak Frans. In de bovenbouw behoort Frans tot de keuzevakken. Veel mensen vinden Frans een mooie taal, maar ook moeilijk; op het HLW laten we je zien dat Frans interessant is als taal en cultuur en dat het meer is dan alleen maar woordjes leren. Doordat de lokalen Frans voorzien zijn van alle moderne apparatuur, kunnen wij onze lessen actueel en boeiend houden!

Met Frans gaat er een wereld voor je open …., te meer omdat praktisch alle leerlingen die Frans volgen ook werkelijk naar Frankrijk gaan tijdens een van de vele buitenlandse reizen die onze school jaarlijks organiseert.

Zo gaan alle derde klassen van de Havo en Vwo afdeling een dag op excursie naar het prachtige Lille! Hier krijgen de leerlingen allerlei opdrachten waarmee ze hun spreekvaardigheid in de praktijk kunnen brengen! C’est magnifique!

De leerlingen die Frans kiezen in de bovenbouw gaan in 4Havo of 4Vwo een aantal dagen op excursie naar Parijs. We bezoeken alle hoogtepunten van de stad: De Eiffeltoren, Sacré-Coeur, Notre-Dame, Montmartre, Champs-Elysées en we maken een boottocht over de Seine. Daarnaast is er uiteraard genoeg tijd over voor gezelligheid!

Wij denken dat deze tripjes naar het buitenland een goede aanvulling zijn op ons lesprogramma: je kunt zo zien hoe het is om een op school geleerde taal in de praktijk te gebruiken en kennis maken met de Franse cultuur!


Lesprogramma
Onderbouw
In de onderbouw heb je twee lessen van 60 minuten. In die lessen werken we met de methode Libre service. Een interactieve methode waarbij alle vier de vaardigheden -spreken, luisteren, lezen en schrijven- uitgebreid aan bod komen.
Verder maak je tijdens de les regelmatig kennis met zaken die op dat moment spelen in Frankrijk.

Bovenbouw
In 4H en 5H wordt Frans veel gekozen. In 4V, 5V en 6V kies je Frans of Duits. In deze klassen werken we met de methode Libre service. Alle vaardigheden komen hiermee aan bod: schrijfvaardigheid (je leert een mail op te stellen in het Frans), luistervaardigheid (je kunt een Franse film begrijpen!), leesvaardigheid en spreekvaardigheid. Dit laatste zul je vooral in de praktijk brengen tijdens de excursie naar Parijs! In de bovenbouw lezen we ook Franse boeken, en op het Vwo krijg je bovendien literatuurgeschiedenis.

Docenten:
Dhr. E. Fadel
Mw. J. Kluiver
Mw. L. Kusters
Mw. drs. F. Ruygrok,
Mw. drs. J. Tfai
Mw. drs. S. Hadouchi

Enkele links:
De methode voor de onderbouw en de bovenbouw: www.libreservice-online.nl
Zelf woordjes invoeren en oefenen op: www.wrts.nl

 

 

 

 

 

 

 

.