Opleidingsschool HLW

Het HLW is een opleidingsschool in oprichting. Wij maken deel uit van een grote opleidingsorganisatie, ROSA https://www.opleidingsschoolrosa.nl/.  Studenten van onderwijsopleidingen (vooral van de HvA en de UvA) krijgen sinds 2015 de gelegenheid bij ons te ervaren wat het betekent leraar te zijn. Op termijn zal de helft van de opleiding van dit soort studenten bij ons op school plaatsvinden. Wij hebben de capabele coaches voor hen en we hebben ideeën over de eisen aan de docenten van de toekomst.

Er zijn nu twintig studenten in opleiding bij ons. Dat vergt iets van de organisatie. Hun begeleiders moeten getraind worden. De plannen van de verschillende scholen moeten op elkaar worden afgestemd. De studenten moeten hun ervaringen met elkaar en met de schoolopleider (Pim de Haas) kunnen delen. En de leerlingen merken ineens, dat er naast de vertrouwde gezichten en de gebruikelijke aanpak van de les nieuwe gezichten en alternatieve lesvormen verschijnen.

Wij hopen als school door de contacten met de opleidende instituten  en door enthousiaste en creatieve jonge mensen ook een nog betere school te worden. Een opleidingsschool betekent experimenteren en nadenken over onderwijs. Dat deden we altijd al, maar we doen het nu met een concreet opleidingsplan.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de schoolopleider Pim de Haas  via stage@hlw.nl.