VWO: opstromen

Van oudsher is het HLW een school die streeft naar kwaliteit op elk niveau: vwo, havo, mavo. Een school die iedere leerling met een zo hoog mogelijk diploma wil laten uitstromen. We werken daarin samen met jou en met je ouders, want ‘Samen kom je verder’. Om ons doel te kunnen bereiken, bieden wij ‘Onderwijs op Maat’. Het is onze sterke kant, een kant die we de komende jaren nog verder gaan uitbreiden. Je krijgt steun en begeleiding waar het nodig is en uitdaging waar het kan. Leerlingen met een dubbeladvies plaatsen wij daarom op de hoogste afdeling. De ervaring leert dat deze leerlingen met de extra steunlessen en huiswerkbegeleiding het hogere niveau vaak best aankunnen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je dit zelf ook wil en bereid bent je extra in te zetten en ook door het thuisfront gesteund wordt in deze keuze.

Steunlessen Na het eerste rapport bestaat voor leerlingen in de onderbouw de mogelijkheid steun­lessen te volgen voor diverse vakken: Frans. Engels, wiskunde, Nederlands, en vanaf de tweede klas Duits. De vakdocenten verwijzen de leerlingen door die op grond van hun resultaten in aanmerking komen voor deze steunlessen. Heb je dus voor één van deze vakken net iets meer uitleg en hulp nodig dan gaan we daar samen mee aan het werk.

Huiswerkklas Voor de onderbouwleerlingen hebben we onze eigen huiswerkklas. Hier kun je naartoe als je thuis moeilijk aan het werk komt, geen rustige plek hebt om te leren of graag wat hulp wil bij het maken of leren van je huiswerk. Voor de huiswerkklas worden kleine groepjes samengesteld, zodat je je goed kunt concentreren. Leerlingen kunnen zich op eigen initiatief aanmelden voor de huiswerkklas. Dit kan rechtstreeks bij de huiswerkklascoördinator, maar ook via de mentor. Soms ligt het initiatief tot deelname aan de huiswerkklas bij de mentor of de leerjaarcoördinator.

De huiswerkklas vindt vier dagen in de week plaats op. Je bent verplicht minimaal 2 dagen in de week te komen.

Rooster Hoe ziet je schooldag eruit? Tot 14.30 uur volg je samen met je klas het gewone lesrooster: Nederlands, wiskunde geschiedenis, muziek enz. zijn verplichte vakken die alle leerlingen krijgen. Daarna volgt ieder zijn eigen route van ondersteuning en begeleiding (huiswerkklas en steunlessen) en/of naar verrijking en verdieping (Hallo Wereld lessen).