4H Kennismakingsdag

Meneer Makhloufs weerapp had het al drie weken van tevoren voorspeld, er zou een plan B nodig zijn voor de kennismakingsmiddag voor 4H. Het zou pijpenstelen regenen op de beoogde woensdagmiddag. En inderdaad, we konden niet terecht op het strandje aan de Sloterplas. In allerijl en met vereende krachten hebben we de activiteiten en de locatie veranderd. De gymzaal en diverse andere lokalen werden ingenomen om dit varkentje te wassen.

Dhr. Schmidt, onze nieuwe teamleider, blies het spits af door de namen van de leerlingen af te roepen en de bedoeling van de middag uit te leggen.
Mw. Terpstra deed in de gymzaal met hulp van dhr. Schuijt ‘Over de Streep’ met de leerlingen; spannende vragen om elkaar een beetje te leren kennen. Mw. Yong en dhr. Makhlouf lieten teams tegen elkaar spelen met ThirtySeconds in de aula.
Bij mw. Kolkman en mw. el Hilali moesten de leerlingenteams een onmogelijke puzzel (niet) oplossen en bij mw. Vos probeerden de teams gezamenlijk de zin ‘Samen sta je sterk’ te vormen van recycle materiaal.

Vaak namen de dames een leidende rol, maar over het algemeen werd er door alle groepjes goed samengewerkt en veel gelachen. Na afloop kon er een hamburger worden afgehaald in de aula bij ‘ Sliced Buns Abdelilah’, ‘Hot Coals Kees’ en ‘Rene Separatorkip’.

Ondanks het slechte weer en de ad hoc organisatie was dit een fijne aftrap van het nieuwe schooljaar.