Magister

Magister
magister-inlogHet Hervormd Lyceum West gebruikt Magister als schooladministratiesysteem. Hierin worden onder ander de adresgegevens van de leerlingen, ouders/verzorgers, de behaalde cijfers en de aanwezigheid opgeslagen.

Magister bevat ook een Elektronische Leer Omgeving (ELO). Hier kunnen de leerlingen hun rooster, huiswerk, opdrachten, studiewijzers, digitaal lesmateriaal en cijfers terugvinden.

 

Account

Zowel de ouders/verzorgers als de leerlingen krijgen een account om in te loggen. Deze accounts hebben elk hun eigen doel: voor de ouders/verzorgers om mee te kijken en indien nodig te begeleiden, voor de leerlingen om gebruik te kunnen maken van de ELO.

 

Communicatie

Magister wordt ook gebruikt om u als ouders/verzorgers op de hoogte te houden van wat er in de school gaat gebeuren. Brieven aan ouders/verzorgers zullen in de toekomst verstuurd worden via het in Magister geregistreerde e-mailadres. Het is dus zaak dat het e-mailadres up-to-date is.

Mocht u merken dat het e-mailadres of andere algemene gegevens van u of uw kind onjuist zijn, dan verzoeken wij u dit per mail door te geven aan magister@hlw.nl. Hier kunt u ook terecht voor problemen met inloggen.

 

Wachtwoord vergeten?

Als in Magister het juiste e-mailadres bij uw account is ingevuld, kunt u via de knop ’Wachtwoord vergeten?’ onder op het inlogscherm van Magister, een nieuw wachtwoord aanvragen.

Dit werkt alleen als in de HLW-administratie uw juiste e-mailadres staat.

 

Veel gestelde vragen:

Hoe kun je inloggen als ouder?

Wat te doen als een leerling 18 jaar wordt?

Hoe kunt u een tweede ouderaccount aanvragen?

Handleiding Magister 6