Bij ons slaag je eerder voor later

Schoolprofiel

Het Hervormd Lyceum West biedt al meer dan 55 jaar algemeen vormend voortgezet onderwijs aan de leerlingen in Amsterdam West. De school biedt opleidingen voor VWO (gymnasium en atheneum), HAVO en MAVO en heeft 850 leerlingen.

Het onderwijs van het HLW is gericht op opstroom, uitgaande van de capaciteiten en achtergrond van de leerlingen. De school daagt leerlingen uit een opleiding op een zo hoog mogelijk niveau te volgen. De leerlingen kunnen daartoe extra lessen volgen en aan huiswerkklassen deelnemen. In de begeleiding wordt veel persoonlijke aandacht aan de leerlingen geschonken. De docenten bieden onderwijs op hoog niveau en met een duidelijke structuur. Tegelijkertijd stellen zij eisen aan de werkhouding en de prestaties van leerlingen.

Wij gaan er vanuit dat leerlingen de kansen die de school ze biedt met beide handen aangrijpen. Van de kant van de ouders/verzorgers verwacht het HLW dat zij eveneens een bijdrage leveren en dat zij hun kinderen zoveel mogelijk bege­leiden bij hun schoolloopbaan.

Het HLW is een christelijke school die elke levensbeschouwelijke opvatting tot haar recht wil laten komen. Alle ouders en leerlingen die de christelijke grondslag respecteren, zijn dan ook wel­kom, ongeacht hun geloofsovertuiging.

De school staat bekend om haar veilige en plezierige sfeer. De onderlinge relaties tussen de medewerkers en de leerlingen zijn warm, begripvol en waar nodig streng. De leerlingen worden aangezet tot verdraagzaam­heid, wederzijds respect en goede omgangsvormen, zodat ze ondanks onderlinge verschillen in harmonie samen leren en samen werken.