Hello Bird

Ze zijn er in alle soorten maten. Overal op de wereld kun je ze vinden. De kokend hete Sahara biedt een rustplaats voor trekvogels,  voor de kust van Amerika hoor je het plonsen van albatrossen, die niet kunnen landen in water en langs onze Sloterplas heel dicht bij huis vinden we Egyptische  Nijlganzen, Turkse tortelduiven en bonte spechten.

We kijken naar foto’s uit de privécollectie van de docent, die op expeditie is geweest naar Lesbos tijdens de vogeltrek. In de lessenserie gaan we kijken naar het baltsgedrag van onze vliegende vrienden. Verder bekijken we een documentaire over vogels in het tropisch regenwoud en bespreken we op welke manieren vogels, vooral de mannetjes aantrekkelijk proberen te zijn voor het andere geslacht. Ook worden er wat clips uit ‘Beleef de lente’ vertoond.

De inheemse exemplaren en een aantal ‘buitenlandse toeristen’ bekijken we tijdens een wandeling rond de Sloterplas. Creativiteit komt aan bod als we aan de hand van een vogeltijdschrift onze favoriete vogel gaan natekenen /naschilderen. Als klap op de vuurpijl  bezoeken we Avifauna, een dierentuin gespecialiseerd in vogels, waar we ons letterlijk op de kop laten zitten.