Girlsday & Boysday Techniek

De leerlingen van 2H en 2V hebben op donderdag 12 april zeer diverse activiteiten gedaan, allemaal in het teken van techniek.
Negen meiden van 2HV en 2H2,  waren een lange dag te gast bij Salesforce, een e-commerce bedrijf.  In de RAI gingen zij aan de slag met het maken van een applicatie voor Warchild. Een paar meisjes hebben in het Engels een vraaggesprek gehad met mevr. Neelie Kroes.

De meisjes van 2H3 en 7 meisjes van 2HV zijn naar Hitachi Construction Machinery geweest. Zij kregen een rondleiding door de enorme fabriek en een opdracht die door de medewerkers heel leuk werd verzorgd.

De meisjes van 2V bezochten Spirit Energy in Hoofddorp, een dienstverlenend bedrijf op het gebied van gas, olie en energie. Zij hebben daar voornamelijk in het Engels gepraat en lekker geluncht met de hoogopgeleide dames aldaar. In werkpak hebben zij de werkvloer geïnspecteerd, veel informatie gekregen over het werken bij Spirit Energy en een opdrachten uitgevoerd.

De jongens van 2H2 en 2H3, volgden een gastles verzorgd door WATT! de bracheorganisatie van energiebedrijven. Deze les bestond uit een informatief gedeelte waarin werd uitgelegd hoe we aan stroom in ons huis en in onze wijk komen, een computerspel en een quizje. Ook de ouderwetse stoommachine in miniformaat kwam er aan te pas.

De jongens van 2HV en 2V  kregen in het Muziektheater van de Stopera een rondleiding achter de schermen, om te zien wat er bij een voorstelling allemaal komt kijken op het gebied. De jongens hadden het meest belangstelling voor de mannelijke dansers die zomaar de ballerina’s vastpakten (zij konden dit vanachter glas volgen) en het prepareren van realistische bloedbaden.

Het was het weer een geslaagde dag.