De dag van de jonge jury

Op 7 juni 2017 ging B7 naar de Dag van de Jonge Jury. In de grote zaal van Vredenburg Tivoli, Utrecht genoten ze van een optreden van Geronimo en luisterden met interesse naar een interview met 3 schrijvers: Rob Ruggenberg, Carry Slee en Mel Wallis de Vries. Ook werd de debuutprijs uitgereikt die door de schrijfster van het boek ‘Paradise Now’ was gewonnen.

Vervolgens moesten de leerlingen de zaal verlaten en een schrijver kiezen om te interviewen. Na het interview mochten ze vrij rondlopen en genieten van de vele workshops totdat iedereen verzocht werd terug te gaan naar de grote zaal. Daar kon van nog meer optredens worden genoten.

Toen brak het grote moment aan: de winnaar van de Jonge Jury zou bekend worden gemaakt. 2000 voeten roffelden op de grond. Een oorverdovend gejuich steeg op uit het publiek toen de winnaar bekend werd gemaakt: ….MEL WALLIS DE VRIES!!!! .

Daarna was het tijd te vertrekken. Met nog een tasje met een boek+cd, een boekenkrant en wat folders vertrokken de leerlingen moe, maar ook blij weer richting school en naar huis.