Magister

Inloggen en starten

Om in te loggen kunt u direct naar Magister gaan, hlw.magister.net of u gaat via de website van het Hervormd Lyceum West, www.hlw.nl. Op onze website ziet u aan de rechter bovenzijde in het menu Inloggen Magister: ouders en leerlingen staan. Via deze link komt u in het openingsscherm.

  • Na het inloggen verschijnt het volgende scherm.

magister-inlog

  • Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u tijdens de ouderavond of via een brief ontvangen.
  • (Mocht u geen gebruikersnaam en wachtwoord meer hebben dan kunt u een email sturen naar magister@hlw.nl.)

vandaagscherm-magister

Bij persoonlijke gegevens kunt u het wachtwoord wijzigen.

Wilt u zo vriendelijk zijn uw e-mailgegevens bij de persoonlijke gegevens te controleren en indien nodig te corrigeren. Wijzigingen kunt u ook per mail doorgeven aan magister@hlw.nl.

De knoppen spreken waarschijnlijk voor zich. Voor een korte uitleg verwijzen wij u naar de website. Deze informatie wordt ook getoond als u voor de eerste keer inlogt in Magister.

In Magister kunt u een aantal instellingen naar eigen voorkeur kiezen. Het is bijvoorbeeld mogelijk te filteren op vakken.

 

Meerderjarige leerlingen
Indien uw kind 18 jaar wordt, wordt automatisch het ouderaccount geblokkeerd. Uw kind kan zelf aangeven of zijn/haar ouders inzage hebben in Magister. Dat doet hij/zij via ‘mijn instellingen’ in Magister.

 

Op elk apparaat bruikbaar

Magister 6 draait op alle devices: PC, Mac, Chromebook, tablet en smartphone. Het is toegankelijk via een browser. Dit betekent dat u op elk gewenst moment op een voor u prettige manier informatie kan opvragen betreffende uw kind(eren).

 

Magister 6 App

Als u Magister ook op uw telefoon wilt gebruiken kunt u het beste de Magister 6 app installeren.

Bij het openen van de app kunt u eerst de school kiezen en daarna inloggen.