3H/V naar Lille

Op donderdag 7 maart vertrokken wij met de leerlingen van 3 havo en 3 vwo naar Lille voor een excursie voor het vak Frans. Ondanks het vroege tijdstip (kwart voor 7!!) en de stromende regen, hadden we er allemaal zin in. In het verre, zuidelijke Frankrijk zou het immers wel mooi weer zou zijn!
De reis verliep vlot en om half 11 kwamen we aan.

Allereerst liepen we met elkaar naar het Place du Général de Gaulle (genoemd naar de in 1890 in Lille geboren beroemde president). Vanaf dit centrale plein gingen de leerlingen in groepjes op stap om hun opdrachten te maken: een vlog maken met daarin vier bezienswaardigheden en in het Frans een kort interview afnemen. In twee uur de tijd zijn verrassend leuke en mooie vlogs gemaakt!

Vervolgens gingen we samen naar Euralille. Dit is een overdekt winkelcentrum waar werkelijk allerlei soorten winkels te vinden zijn, zoals de Zara die we hier ook kennen, maar ook typisch Franse merken als Camaïeu en Sephora (vooral bij de dames heel populair….).

Om half 4 verzamelden we bij het tulpen-kunstwerk naast Euralille voor de terugreis. Die verliep iets minder vlot, dankzij een lange file voor Antwerpen en de door rijtijdenwet aan de chauffeurs opgelegde beperkingen. Pas na een chauffeurswissel in Bunnik konden we weer verder en arriveerden we rond 21 uur bij het HLW. Het was al met al een heel geslaagde reis met een heel leuke groep leerlingen!